Pro Voet

Sandra’s Voetverzorging is aangesloten bij Provoet.   Dit is een overkoepelende organisatie voor erkende pedicures. Lidmaatschap van Provoet betekent onder andere dat de pedicure:

  • In het bezit is van een door de branche goedgekeurd vakdiploma
  • Vakinhoudelijke nascholing en vakliteratuur krijgt aangeboden en hieraan deelneemt.
  • Congressen en vakbeurzen bezoekt
  • Op regiobijeenkomsten contact heeft met collega’s
  • Aangesloten is bij de Geschillencomissie

Wat doet de pedicure?

Tot de werkzaamheden van de pedicure behoort o.a. het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van de nagels en nagelproblemen oplossen.  Het geven van adviezen en opsporen van en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot de taak van de pedicure. En als afsluiting van de behandeling een korte voetmassage met een verzorgende crème.  Ook voor een cosmetische behandeling met een scrub behandeling, verzorgende pakking en een uitgebreide onderbeen massage kunt u bij de pedicure terecht.

Waaraan herkent u een vakbekwame pedicure?

Provoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van Provoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te behalen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundig voetverzorger behandeld worden. De meeste gediplomeerd pedicures voeren het logo van Provoet op hun gevelbord en op hun website net zoals ik.

 

 

Provoet